Сиви стъкла за слънчеви очилаСиво: Намалява яркостта, без да засяга възприемането на цветовете. Кафяви стъкла за слънчеви очилаКафяво: Подходящ за всички поводи. Разширява зрителната острота и подобрява възприемането в дълбочина.имат същите предимства като червените и оранжевите. Плюс това, те са особено полезни, тъй като кафявото е предпочитаният цвят от тези, които страдат от късогледство.
Жълти стъкла за слънчеви очилаЖълто: Осигурява възможно най- яркото виждане. Подходящ е за каране на ски и е идеално за шофиране и мъгла. Сини стъкла за слънчеви очилаСиньо: Модерен и стилен цвят. То предлага добра защита в условията на умерена слънчева светлина.подобрят контраста с жълтата тенис топка. Сините лещи осигуряват по-добро разграничение между бяло и черно и се препоръчват за хора, страдащи от късогледство.
Розови стъкла за слънчеви очилаРозово: Препоръчва се като алтернативен вариант, най-вече в следобедните часове. Зелени стъкла за слънчеви очилаЗелено: Увеличава разлика в естествените условия на осветеност. Идеално е за спортове като голф например.Същото важи и за тъмнозелените които са идеални за шофиране. Това е така, защото сивите и зелените лещи не променят възприемането на цветовете. Интересно е, че тази функция е дори полезна, когато страдате от увреждане на зрението, като хиперметропия например.